Důležité

Dne 15. 6. 2021 se uskutečnily volby nových členů školské rady za zákonné zástupce. Nejvíce hlasů získaly a od 12. 7. 2021 se stávají členkami ŠR paní Radka Tauerová a paní Ivana Jadrná.

Dalšími členy ŠR jsou Ing. Marek Antoš a paní Pavlína Letá (za zřizovatele), Mgr. Ivana Dernerová a Mgr. Michaela Tichá (za pg. pracovníky).

 

 

Všechny osoby, které vstupují do areálu školy, upozorňujeme:
Při údržbě stromů v areálu školy bylo zjištěno, že u jedné z lip hrozí pád z důvodu napadení dřevomorem. Z tohoto důvodu ZAKAZUJEME VSTUP DO PROSTORU VYHRAZENÉHO PÁSKOU, aby nedošlo k ohrožení zdraví. Žáci budou poučení i ve škole, rodiče prosíme, aby vysvětlili dětem vysoké riziko nebezpečí. Vstup do školy bude i nadále pouze z ulice Chelčického, než se situaci podaří vyřešit.
Děkujeme za pochopení.

 

Zápis do 1. třídy

2021/2022

pokračování... 


Dopis na rozloučenou

Jsou dny pohodové, šťastné a veselé a pak jsou ty druhé, smutné a neradostné. Včerejšek byl právě takový. Dorazila k nám zpráva, že nás navždy opustil bývalý ředitel Riegrovky a dlouholetý kolega Pavel Jansa. Pozvání na společné setkání už bohužel nepřijme, ale prý tam nahoru chodí pošta spolehlivě. A tak mu posíláme pár slov na rozloučenou...

 pokračování...


Vyhlášení voleb členů školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a pedagogické pracovníky na období 2021 – 2023

pokračování...



Od pondělí 8. 2. 2021 bude kvůli stavbě uzavřen hlavní vchod do budovy. Jediným vstupem se od tohoto data stane VCHOD DO TĚLOCVIČNY z areálu v přístavbě školy – příchod přes BRANKU do areálu Z ULICE CHELČICKÉHO. Protože tento vchod není opatřen dálkovým otvíráním přes zvonek, bude vstup do budovy zajišťován návštěvám telefonicky ohlášeným. Na vstupních dveřích najdete určené telefonní kontakty.
Děkujeme za pochopení.



VEŘEJNÉ ZAKÁZKY


POMÁHAJÍ NÁM



 

aktivní škola

Pro rodiče >>

Pro rodiče absolventů >>


 
Banner
Home Aktivity školy Noviny

Školní noviny

Co o novinách víme?

Začaly vycházet v roce 1998, zpočátku jen jako občasník, později pravidelně jednou za dva měsíce, celkem tedy za rok vyjde 5 čísel.Občas se stává, že se s vydáváním dostaneme do skluzu.To když zklame kopírka, nebo se vyskytne nějaký problém. Potom máme co dělat, abychom vše dohnali.

Kdo je může psát?

Přispívat může každý, psát také.Stačí mít zájem, chuť a vydržet.Redakční rada se už několikrát obměnila. Za těch 6 let už mnozí odešli a noví redaktoři přicházejí.

Kdo je řídí?

Práci redakční rady řídí (koordinuje) pí. uč. Fialová.Má k ruce několik stálých redaktorů a v záloze vždy několik nových dopisovatelů.Letos se objevili zájemci i z nižších ročníků, takže jsme rozděleni na dvě skupiny. Práce bude určitě náročná, ale jsou to ti, kteří chtějí pracovat.
Samozřejmě nemůžeme zapomenout na paní uč. Pražanovou, která naše noviny dává do gala.

Kde se můžeme blíže seznámit s novinami?

Kdo má zájem prohlédnout si stará čísla novin, stačí, když se podívá na internetovou adresu školy www.riegrovka.cz. Nové číslo bývá zveřejněno na nástěnce školy a dívky 9.tř. potom prodávají.
 

Čtení na prázdniny

Posledním číslem se s vámi pro letošní školní rok  loučí redakce Riegrováčku. Podařilo se nám vytvořit dva vtipné komiksy, jeden o návštěvě sedmáků v Praze a druhý ze zážitků našich deváťáků, rozloučit se s nimi jejich originálními fotografiemi, zavzpomínat na nezapomenutelný zájezd do Osvětimi, připomenout si, jak krásně jsme psali na prvním stupni a také si prohlédnout, jak kouzelné je svitavské náměstí štětcem Simony Parákové. Přejeme vám pohodové prázdniny . Za redakci Fi&Pr

Noviny 2012 05/06 ve formátu pdf.

Aktualizováno (Pondělí, 02 Červenec 2012 12:03)

 

Plná čísla Riegrováčku ke stažení

Riegrováček 2011-12 - 2012-01

Riegrováček 2012-02

Aktualizováno (Pondělí, 28 Květen 2012 07:40)

 

Jsme tady, informujeme

Už minule jsme vás informovali o tom, že se nám podařilo nahradit členky redakční rady, které odešly na střední školy, že Evu alias Evouše nahradil Adam - Ady,  že noviny začaly opět vycházet.

Co ale ještě nevíte, je to, že jsme změnili způsob práce, že jádro redakční rady tvoří skupinka žáků z osmé a, že se o práci v redakční radě zajímá stále více žáků, že se v  novinách objevují komiksy, že jsme získali šikovnou fotografku, že jsme se opět přihlásili do soutěže, že jsme získali finanční prostředky z grantu. Jestli chcete vědět ještě víc, přečtětě si nás.

Aktualizováno (Středa, 16 Květen 2012 08:43)

 

Můžete si nás opět přečíst

Se zpožděním, ale opět si nás můžete přečíst.

Odchodem sedmi členů redakční rady zůstala jen nepatrná skupinka (slovy čtyři) těch, kteří byli ochotni ve svém volném čase udělat něco navíc. Dost dlouho jsem hledala nástupce Venďáka, Mačet, Sisulky, Nikči, Adély, Filipa, ale hlavně Evouše, jejíž komentáře se tak líbily. Podařilo se.

Aktualizováno (Úterý, 10 Leden 2012 15:03)

Celý článek...

 

Další úspěch

208 přihlášených redakcí, 55 vybraných finalistů. To jsou čísla, která charakterizují 5. ročník celostátní soutěže školních novin a časopisů, letos vyhlášené MŠMT. Mezi přihlášenými byla i redakce Riegrováčku.

Aktualizováno (Úterý, 06 Prosinec 2011 11:02)

Celý článek...

 
Více článků...